torsdag 16 juli 2020

7 veckors dräktighet

Bröstkorg 71 cm
Midja 69 cm
Vikt 14,78 kg


Två veckor kvar nu och det är under sista veckorna tillväxten på valparna sker.
OjOj hon som är sprickfärdig redan =D 

Fortfarande har hon en enorm aptit. Har ökat hennes mat med 2 dl om dagen. Alldeles för lite enligt henne , men matte är tuff bara jobbigt med en massa extrakilon.
Väldigt kelen som alltid och vill vara nära.
Orkar inte några jättelånga rundor även om viljan finns och hon vaggar fram i ett makligt tempo.
Jag funderade på hur hon skulle reagera med JoJo`s valpar när de kom. (Självklart har hon inte så mycket som fått sätta en tass i rummet ). Men har inte märkt något speciellt. Däremot tog hon sig en ordentlig sniff på JoJo. 

 Detta händer under vecka 8 
Vecka 8 (dag 50-57)
 Fostret är färdigbildad och kan nu kännas, fostrens hjärtslag kan höras och man kan ibland se hur de rör sig. 

Tiken är nu mest besvärat av sin vikt och sitt omfång och skall i denna period vänjas vid sin valplåda. Mjölkkörtlarna är spända och fulla med mjölk. För tik som får sin första valpkull kommer troligen mjölken i samband med valpning.
50:e dagen
107 mm. Kroppen är välproportionerad. Förbening av de sista benen i skallen, ambolten i mellanörat och centrum i virvlarna.
Nu kan man (om man har tur) höra valpens hjärtljud om man lägger örat mot tikens mage. Lite beroende på hur valpen ligger. Hjärtslagen ligger på ca 200 slag i minuten. Man kan höra dom som små tickande ljud. Mjölken börjar nu produceras hos tiken.
55:e dagen
 
 


144 mm. Alla mjölktänder är förkalkade och nedre molar förkalkas (permanent tand), likaså sköldkörteln, sacralben 1 och 2 (korsben), alla revben, virvlar och centra.
57:e dagen
150 mm. Förbening av vristbenet och sacralben 3. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar